Hoppa till sidans innehåll

SWKK i socialisoleringstider

23 MAR 2020 10:40
Klubben fortsätter så länge - folkhäslomyndighetens riklinjer tillåter - vi har lokaler och tränare - intresse finns hos medlemmarna
  • Uppdaterad: 23 MAR 2020 10:40

SWKK styrelse och medlemmar har diskuterat aktuella läget i samhället och hur det bör påverkar klubbens verksamhet och kommit överens om att vi fortfarande har en viktig roll i att stödja fysisk aktivitet som håller oss friska och starka. Samtidigt måste vi givetvis göra det på ett så ansvarsfylld sätt som vi kan. Därför har vi till vidare följande ändringar i träningen och medlemsansvar:

  • För allas hälsas skull, och även för den egna tryggheten i att veta att det är ok att samlas, ska alla medlemmar som har den minsta antydan på något infektion överhuvudtaget hålla sig borta från passen tills man har varit helt symtomfri i minst två dagar.
  • De som tränar förväntas tvätta händerna med tvål strax innan alla träder in i dojon. Det är också lämpligt att tvätta sig omedelbart efter passet med tanke på att vi ofta tar i delar av salen och utrustningar som andra kan har berört.
  • De som tränar förväntas tvätta sina karategin vid varje användning.
  • Ifall vi skulle känna behov av att hosta eller nysa under passet eller någonstans i lokalerna som klubben använder sig av (det är ju ändå pollentiderna) så förväntas medlemmarna göra sitt yttersta för att göra det borta från andra och i de ägna kläderna, till exempel i armvecket.
  • Träningen blir anpassat till att undvika alla sorters nära kontakt. Vi kommer att satsa på tekniker som vi kan utföra med minst en meters avstånd. Det kan innebära till exempel en hel del grundtekniker och kata utan bunkai. Det betyder att träningen inte blir så allsidig och varierat som vi är vana vid, men förhoppningsvis fortfarande utmanade.
  • Vi har sökt information hos folkhälsomyndigheten om ifall det innebär en högre smittorisk ifall man gör övningar i närheten av ett trägolv in en sal där andra har vistats under dagen. Under tiden vi väntar på ett svar kommer vi att försöka undvika övningar som innebär att man andas nära till golvet (som till exempel armhävningar) eller i onödan rör upp eventuell damm som ligger där.
  • Vi uppmuntrar varandra att hjälpas åt för att ta till sig ovana beteenden som missgynnar smittspridning, som att hålla god avstånd när vi umgås och att undvika att ta sig i ansiktet. Medlemmar som vill avbryta en övning för att kliva ur dojon för att till exempel tvätta händerna några extra gånger kommer inte att ifrågasättas av tränarna.
  • Sensei Ray Young kommer inte att träna oss på fredagar. Sensei vill undvika att utsätta sig själv och dem i hans närhet för den ökade smittorisken det innebär för honom att ta sig in till klubben, och det har vi full förståelse för. Våra vanliga klubbtränarna kommer att ta alla pass. Medlemmar som är intresserade av att prova att hålla i något pass får gärna kontakta Alan och Johan om att läggas in i tränarschemat.
Skribent: Alan Davidson
Epost: Adressen Gömd

Länk till Svenska karateförbundet

 

 

 

 

 

 

 

länk_sponsorhuset

Postadress:
Stockholm Wado Karateklubb - Karate
Söder Mälarstrand 230
11825 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0737078744
E-post: This is a mailto link