Börja träna

Alla bör testa karate någon gång i livet!

Alla kan träna karate. Det är en rolig och utmanande träningsform som utvecklar styrka, kondition, smidighet, koordination och balans.

Kom och träna karate med oss

Vi erbjuder karateträning för vuxna i alla åldrar i centrala lokaler och afterwork tider. Första gången du tränar med oss är alltid gratis, detta för att du ska lära känna oss och hur vi tränar och se om det passar dig.

Om du har tränat karate tidigare är du välkommen att börja med oss även senare på terminen. Hör av dig till oss och berätta gärna vilken erfarenhet du har (vilken stil, hur länge du tränat och vilken grad du har).

Prova-på-pass

Om du inte har tränat karate tidigare rekommenderar vi att du börjar med vårt prova-på-pass. Det är särskilt upplagt för att ge en bra första smak på vad karateträning innebär. Nybörjare är dock välkomna att ansluta sig under hela nybörjarintaget (se aktuell termin för datum). Skicka e-post eller ring för att anmäla vilket pass du vill vara med på.

Lämpliga träningskläder i början är t.ex. träningsbyxor och en t-tröja (vi tränar barfota). När du har tränat ett tag kan du köpa en karatedräkt med rabatt genom klubben. Läs mer om karate som träningsform och den stil vi utövar under rubriken Karate.

Om försäkring

Karate är ingen farlig aktivitet, särskilt i jämförelse med andra populära sporter. Ändå kan det hända olyckor, och då är man glad att ha försäkring. Som fullt betald medlem i vår klubb täcks du av Folksam genom Karateförbundets försäkring.

Under första gratispasset bör du själv se till så att du är försäkrad (även om vi ordnar en mycket trygg träningspass då!). Vissa hemförsäkringar kan ha en klausul som betyder att du inte är täckt under utövande av budosporter.

Om du vill veta mer fråga gärna någon av våra kontaktpersoner.